Welk SQlab zadel kies je voor de mountainbike?

op February 04, 2021

SQlab zadels MTB

SQlab biedt een groot assortiment aan goede, ergonomische zadels. Voor iedere fietser is wel wat te vinden: de wielrenner, de toerfietser, de stadfietser… en zo ook voor de mountainbiker! Maar welk zadel moet je kiezen? Wij leggen de verschillen tussen de verschillende SQlab zadels uit.

Mountainbikezadels van SQlab

Ga jij veel met de mountainbike op pad? Dan heb je keuze uit drie verschillende zadels: de 610, de 6OX en de 611. Deze zadels zijn ook elk weer verkrijgbaar in verschillende varianten en maten. De SQlab 611 is het meest verkochte zadel van de drie.

Sommige mountainbikezadels van SQlab zijn voorzien van hun eigen Active technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het zadel meebeweegt met de natuurlijke beweging van het bekken tijdens het trappen. Het bekken heeft hierdoor voldoende vrijheid om te bewegen, waardoor het trappen meer ontspannend en minder vermoeiend is. Met de meegeleverde rubbers kan de mate van beweging van het zadel worden ingesteld.

SQlab 611

De SQlab 611 is perfect voor de trailrijders. De getrapte vorm en verhoogde achterkant zorgen voor perfecte stabiliteit en een goede drukverdeling bij de zitbotten. De neus is 4 mm breder dan de neus van de 612 Ergowave Active. Dit zorgt, zeker tijdens lange, technische beklimmingen, voor nog meer drukverlichting.

De SQlab 611 is verkrijgbaar in de volgende varianten:

- SQlab 611 Ergowave® - €129,95
- SQlab 611 Ergowave® CrMo - €89,95
- SQlab 611 Ergowave® Carbon - €189,95
- SQlab 611 Ergowave® Active - €149,95
- SQlab 611 Ergowave® Active Carbon - €229,95

SQlab 611 Ergowave Active

SQlab 610

De SQlab 610 is ontwikkeld voor de confortgerichte mountainbiker (en de sportgerichte trekkingliefhebber). Vind je naast sportieve prestaties ook het zadelcomfort belangrijk tijdens je fietstochten? Dan is de SQlab 610 het zadel voor jou.

In vergelijking met de zeer gestroomlijnde, smal gesneden Ergowave-modellen, is het zitoppervlak van de SQlab 610 Ergolux® Active 2.0 iets groter en wat zachter afgesteld. Ondanks een sportieve uitstraling, biedt het zadel toch voldoende comfort voor de zitbotten.

De SQlab 610 is verkrijgbaar in de volgende modellen:

- SQlab 610 Ergolux® 2.0 
- SQlab 610 Ergolux® 2.0 Active

SQlab 610 Ergowave Active

SQlab 6OX

De SQlab 6OX is gemaakt voor de klimmers onder ons. De vormgeving lijkt erg op de 611, maar de getrapte Ergowave-vorm is iets nadrukkelijker bij de 6OX. Dit zorgt er nog meer voor dat je zitbotjes, ook bij lange beklimmingen, op de juiste plek blijven zitten. De 6OX is tevens voorzien van een iets dikkere padding, wat zorgt voor iets meer padding.

De SQlab 6OX is verkrijgbaar in één variant:

- SQlab 6OX Ergowave Active

SQlab Ergowave Active

Doe een zadelmeting en zorg voor de juiste maat!

Bij een zadel is het belangrijk dat je goed met je zitbotjes op het zadel zit. Als een zadel te smal is, ontstaat er druk op plekken waar dat nou net niet de bedoeling is. En een te breed zadel is ook niet goed. Zorg daarom dus altijd een zadel met de juiste maat.

SQlab heeft al sinds 2002 een eenvoudig meetsysteem, waarmee je gemakkelijk de afstand tussen de zitbotjes in relatie tot je zitpositie kunt meten. Een SQlab zadelmeting is de beste manier om de optimale zadelbreedte voor jou vast te kunnen stellen. Zo weet je zeker dat jouw zitbotten volledig en op de juiste manier ondersteund worden.

SQlab mountainbike zadel kopen

Wil jij ook graag mountainbiken zonder zadelpijn en ben je op zoek naar een zadel dat goed zit? Dan is een zadel van SQlab de uitkomst. Bekijk hier alle mountainbikezadels van SQlab!

Het zadel moet natuurlijk wel goed passen. Doe daarom eerst een SQlab zadelmeting, voordat je het zadel aanschaft. Klik hier om een SQlab Zadelmeting voor Thuis te bestellen en ga aan de slag! Bij aanschaf van een set krijg je €10,- korting op een zadel. Dat scheelt weer!

Meer weten over het belang van een goede zadelmeting? Lees dan eens dit blog!

Terug naar boven