• Home
  • SQlab Ergowave®
SQlab Ergowave®

Ergonomie gebaseerd op de beste prestaties

ERGOWAVE® is voortgekomen uit een samenwerking met de wetenschappers van de Universiteit van Frankfurt en het Academisch Ziekenhuis van Frankfurt, ondersteund door het Ministerie van Economie en Techniek. Gedurende dit project werden niet alleen voor het eerst alle krachten in kaart gebracht die werken tussen een fietser en zijn zadel, maar ook kon tot in de diepste weefsels vastgesteld worden wat de grenzen zijn van deze belasting. Op basis van deze onderzoeksresultaten ontwikkelden wij Ergowave®, een zadelvorm voor een sportieve zithouding op de racefiets en mountainbike. Als het gaat om drukverlichting biedt Ergowave® in alle tests de allerbeste scores.

Altijd de perfecte maat

Een zadel met de juiste breedte is een voorwaarde voor maximale prestaties.

Beschikbare breedtes: 12 / 13 / 14 / 15 cm

Slanke vorm

De getrapte vorm zorgt voor meer steun aan de achterkant en een efficiënte krachtoverbrenging.

Bespaar energie

Het golfvormige Ergowave®-profiel dat van achteren naar voren loopt, biedt een perfecte pasvorm voor de meeste zitbotten. Een inefficiënte en vermoeiende zithouding is niet meer nodig en alle energie kan worden gebruikt om vooruit de trappen.

Verlaagde zadelneus

De vlakke en verlaagde zadelneus oefent minder druk uit op de gevoelige delen van zowel mannen als vrouwen.

Meer comfort met Active technologie

Bekkenbeweging tot 7° wordt mogelijk gemaakt door de SQlab Active technologie, die vanuit biomechanisch oogpunt de natuurlijke beweging van het lopen simuleert en de efficiëntie van de trapbeweging verhoogt. Tegelijkertijd worden de tussenwervelschijven ontlast en wordt de druk op de zitbotten verminderd. Heb je vaak rugklachten tijdens het fietsen? Dan raden we altijd een zadel met Active technologie aan.

Met het nieuwe Active 2.1 is de zijwaartse beweging nog duidelijker merkbaar, wat het comfort extra verbeterd.

Dip in het midden

De lichte dip in het midden van het zadel vermindert de druk op de gevoelige weefselgebieden van het perineum.

Lage en platte zadelneus

De platte zadelneus heeft een lichte kromming die zorgt voor een maximaal contactoppervlak en de bijbehorende verminderde druk. De smallere zadelneus minimaliseert het schuren aan de binnenkant van de dijen tijdens het trappen.

Het SQlab MaxContact®-concept is in de loop der jaren waardevol gebleken in andere racemodellen en is verbeterd voor de nieuwe Ergowave®-modellen.

Terug naar boven