• Home
  • SQlab Ergolux®
SQlab Ergolux®

Meer ruimte - meer beweging - minder druk

Gewichtsloos door de stad, moeiteloos naar je bestemming, met de rijwind in je gezicht de natuur beleven. Ondanks de auto, motor en vliegtuig blijft fietsen de meest fascinerende en – zoals je vandaag de dag misschien weet – de meest efficiënte manier van voortbewegen sinds 200 jaar.

Ontwikkelen, testen, fijnslijpen, weer testen: in een onderzoeks- en ontwikkelproject van SQlab zijn wetenschappers, artsen, technici en een hele zwik fietsers tot het gaatje en verder gegaan om gezamenlijk te komen tot het optimale comfortzadel. Resultaat: missie geslaagd!

Na ERGOWAVE® brengen we nu de comfortvariant van deze succesvolle zadeltechnologie: ERGOLUX®. Het ideale zadel voor stadsfietsers, woon-werkfietsers, vakantiefietsers, toerfietsers en iedere andere fietsers die graag wat rechter op zijn fiets zit.

Perfecte ondersteuning

De verhoogde achterkant zorgt voor meer steun aan de achterkant, wat resulteert in een efficiëntere krachtoverbrenging.

Comfortabele zitpositie

De golvende vorm van de ERGOLUX® die zich uitstrekt van de achterkant naar de voorkant komt perfect overeen met de meestal bolvormige vertakking van de zenuwen bij de zitbotten. Het vergrote contactoppervlak zorgt voor een zo goed mogelijke drukverdeling van de zitbotten.

Meer comfort met SQlab Active

De Active technologie van SQlab maakt zijdelingse beweging van het bekken tot 7° mogelijk, wat vergelijkbaar is met lopen. Dit verhoogt de krachtoverbrenging op het pedaal, maar vooral ook het comfort. Tegelijkertijd worden de tussenwervelschijven ontlast en gemobiliseerd. De zijwaartse beweging kan worden aangepast aan het gewicht van de fietser met behulp van de Comfortsticks.

Terug naar boven