• Home
  • Inlegzolen, de oplossing voor pijnlijke voeten en knieën tijden het fietsen
Alles steunt op de voet

Tijdens het fietsen kunnen er op verschillende manieren pijntjes en problemen met de voeten of de knieën ontstaan. Veel mensen weten niet dat dit eenvoudig op te lossen is met inlegzolen.

Afhankelijk van de verschillende voettypes en de specifieke wensen van de fietser hebben we bij SQlab verschillende inlegzolen ontwikkeld. Met deze oplossingen kunnen we alle verschillende zwakke punten van de voet ondersteunen.

Welke inlegzolen zijn geschikt voor mij

Hoe bepaal je welke inlegzolen geschikt zijn voor jouw voeten? Welke oplossingen zijn er om pijnlijke voeten en gevoelloosheid op te lossen?

De oorzaak -
te veel druk op de voet.

Vaak is de oorzaak van pijn in de voeten een te hoge druk op een klein gedeelte van de voet. Door te werken met pressure mapping is het mogelijk om inzicht te krijgen in de plaatsen waar dit gebeurt. Blauw zijn de gebieden met weinig druk en rood zijn de gebieden met veel druk.
te veel beweging of een incorrecte plaatsing van de voet zorgt voor verhoogde druk op de bloedvaten en de zenuwuiteinden in het midden van de voet. Zelfs met een normale voetpositie kan vermoeidheid van de spieren zorgen voor een doorgezakte voet en dit leidt tot problemen. Verzwakking en vermoeidheid van de spieren kan optreden door het dagelijks lopen in schoenen. Dit verzwakt de lange en korte spiergroepen in de voet.

De SQlab oplossing

Inlegzolen aangepast op de voet.

SQlab heeft inlegzolen ontwikkeld voor de verschillende voettypes en de specifieke omstandigheden op de fiets. Onze inlegzolen ondersteunen bij verschillendevoettypes op de juiste manier.

De pressure map laat zien dat de zolen de druk verdelen over een groter deel van de voet waardoor de puntbelasting afneemt. Wil je weten welk type inlegzool het beste past bij jouw voet, bekijk dan de maatvoering bij de producten.

SQlab Inlegzolen

Inlegzolen voor elk type voet

SQLAB Inlegzolen 214 - Laag Rood Stabiliteit

€49,95
€49,95

SQLAB Inlegzolen 215 - Medium Geel Ondersteuning

€49,95
€49,95

SQLAB Inlegzolen 216 - Hoog blauw Extra ondersteuning

€49,95
€49,95

SQlab Pedalen

Alle SQlab pedalen zijn verkrijgbaar in vier verschillende aslengtes

SQlab 502 Trekking pedalen

€79,95
€79,95

SQlab 511 Race pedalen

€79,95
€79,95

SQlab 512 Race pedalen

€139,95
€139,95

SQlab 521 City pedalen

€49,95
€49,95
Terug naar boven