• Home
  • Reviews
  • SQlab 612 Ergowave Active - Getest door Grinta!

SQlab 612 Ergowave Active - Getest door Grinta!

op May 05, 2021

Getest door Grinta: hét racefietszadel voor de perfomance-seekers - de SQlab 612 Ergowave Active Carbon

"De naam geeft het al iet of wat weg: het 612 Ergowave Active carbon zadel van SQLab heeft een golvende vorm. Het achterste deel van het zadel staat een stuk hoger dan de vlakke, niet aflopende neus van het zadel. Zo wordt een soort van kuipje gecreëerd waardoor je haast als vanzelf een vrij agressieve houding op de fiets gaat aannemen. De golvende Ergowave-vorm zou volgens het wetenschappelijke onderzoek van SQlab vooral je ruggengraat beter ondersteunen en de druk in je perineum gelijkmatig verdelen. De lange, vlakke neus is dan weer op maat van racefietsers die ook maximal contact houden wanneer ze graag vooraan in het zadel kruipen."

"Het woordje ‘Active’ in de naam slaat op het feit dat dit zadel geen onwrikbare plank is waarop je plaatsneemt, maar integendeel actief meebuigt met de cyclische beweging van je dijen. "

Wat vond Grinta van de SQlab 612 Ergowave Active Carbon?

"Tussen mij en het 190 gram wegende 612 Ergowave-zadel was van liefde op het eerste gezicht, of beter gezegd: op het eerste gevoel, niet echt sprake. Tijdens mijn kennismakingstestrit was het draaien en keren geblazen om een comfortabele positie te vinden. Maar na verloop van tijd voel ik me als bij wonder steeds beter in mijn sas. En zo gaat het eigenlijk nog steeds, ook na vele ritten op dit zadel. Het ongemak dat ik tijdens de eerste momenten soms ervaar, ebt telkens weg naarmate ik wat langer op pad ben. Met vervolgens urenlang comfortabel rijplezier als gevolg."

"De golvende vorm van het zadel voelt dan weer heel fijn aan wanneer je onderin de beugels zit en aan een krachttoer bezig bent. Je kan je zitvlak dan stevig tegen dat ‘opstapje’ duwen en jezelf zo ook vastzetten op het zadel. Goed voor de hardrijders die graag stilzitten, minder ideaal voor de wiebelkonten onder ons."

Wil jij ook urenlang fietsplezier zonder zadelpijn? Bestel dan hier de SQlab Ergowave Active Carbon!

Meer weten? Lees hier de gehele review op Grinta!

Terug naar boven