• Home
  • Reviews
  • SQlab 611 Ergowave Active - Test ride door Vojo Magazine

SQlab 611 Ergowave Active - Test ride door Vojo Magazine

op May 05, 2021

"Ergonomie voor je billen."

Het Vlaamse Vojo Magazine heeft de proef op de som genomen met de SQlab 611 Ergowave Active, het perfecte zadel voor mountainbikers. Kan dit zadel écht zadelpijn voorkomen? 

"De vormen van het zadel (Ergowave) zijn opvallend te noemen. Het zadel heeft een behoorlijk brede en platte neus; voor een steile klim ga je immers meer op de neus van het zadel zitten. In het midden – ter hoogte van je perineum – is een holte voorzien, achteraan maakt het zadel een opwaartse beweging. Het hele idee achter deze vorm is de druk zo veel mogelijk te verdelen tijdens alle mogelijke bewegingen van een mountainbiker. Het Ergowave-profiel dat helemaal rondom het zadel loopt, vormt op die manier een perfecte vorm voor de meeste zitbeenderen."

"De Active in de benaming slaat op het feit dat het zadel zachtjes meebeweegt onder invloed van je trapbewegingen. Dat houdt je bekken actief en op die manier wordt eventuele pijn in de onderrug tegengegaan. De Active-technologie is verder helemaal naar je eigen wensen aan te passen."


Wat vond Vojo Magazine van het zadel?

"Het SQlab 611 Ergowave Active-zadel mag dan niet het snelste uiterlijk hebben, zodra je er je billen op plaatst, ziet niemand daar nog iets van. Als je uren later je billen opnieuw opheft en je gedurende die hele tijd genoten hebt van een comfortabel zadel dat daarbovenop ook nog eens anatomisch perfect gevormd is, geen enkel pijnlijk drukpunt kent en je gewicht perfect verdeeld, denkt er niemand nog aan het uiterlijk van zijn of haar zadel. De producten van SQlab zijn bijzonder mooi afgewerkt en maken komaf met fysische ongemakken tijdens het biken. Dit Ergowave Active-zadel kost je 149,95 euro. Voor pijnvrij rijden, vinden wij dat geeneens overdreven duur."

Wil jij ook pijnvrij rijden? Bestel dan hier de SQlab Ergowave Active!

Meer weten? Lees dan de volledige review bij Vojo Magazine.

Terug naar boven