SQlab Active zadeltechnologie

op April 24, 2021

Active zadeltechnologie

In het najaar van 2010 introduceerden we de SQlab Active zadeltechnologie met het 611 Active mountainbike zadel. In 2011 hebben we het aanbod van active zadels uitgebreid naar een active zadel voor elk model in onze collectie. Tegenwoordig is een op de twee verkochte SQlab zadels uitgevoerd met onze active saddle technologie. 

SQlab Active Saddle technology

Zadel constructie

Het zadel is zo opgebouwd dat het mogelijk is heen en weer te bewegen op zadel in het horizontale vlak. De natuurlijke beweging van de pelvis die heel goed zichtbaar is tijdens het lopen is nu ook mogelijk op het zadel.

De voordelen

Het heen en weer bewegen op het zadel voorkomt rugklachten tijdens het fietsen. Veel fietsers hebben last van pijn in de onderrug bij het fietsen. Dit wordt vaak veroorzaakt door de statische zit en het beperken van de natuurlijke beweging die de onderrug maakt bij het lopen. De pedaalbeweging wordt veel natuurlijker en voorkomt problemen in de onderrug, het bekken en de heupen. 

De dynamiek in het zadel is ook bruikbaar om te compenseren voor verschillen in beenlengte bij rijders. Niemand is perfect symmetrisch en verschillen in beenlengte komen vaak voor. Doordat het zadel voortdurend in beweging is wordt dit op een natuurlijke wijze gecompenseerd.

Tenslotte zorgt de beweging in het zadel voor een dynamische zitpositie waarbij de rijder varieert in zitpositie en drukverdeling. 

 

 

 

Terug naar boven