Montagetips voor je zadel

op May 20, 2021

Ben jij net eigenaar van een prachtig SQlab zadel? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, wanneer je het zadel gaat monteren. Een SQlab zadel verschilt namelijk op een aantal punten van een standaard zadel. 

In de verpakking van elk zadel vind je een handige instructie voor het monteren van je zadel. Als aanvulling daarop geven we je nog een aantal tips. 

Tijdens het monteren van je zadel dien je namelijk rekening te houden met drie belangrijke aandachtspunten: de zadelhoogte, de hoek van het zadel en hoe ver het zadel naar achteren staat. Deze aandachtspunten zijn per zadelmodel verschillend. We leggen de drie punten hieronder voor je uit. 

1. Zadelhoogte

De zadels van SQlab zijn hoger dan je wellicht gewend bent.

  Standaard zadels hebben vaak een vlakke bovenkant die horizontaal gemonteerd wordt.
Voor het SQlab step system zadel gebruik je een 1,5 tot 3cm hogere zithouding. Voor mountainbike- en racezadels is dit 1,5-2cm en bij trekkingzadels is dit 2-3 cm.
Bij de SQlab ERGOWAVE en ERGOLUX modellen houdt je rekening met een 0,5 tot 1cm hogere zithouding.

 

 

2. Zadelhoek

De uitgangspositie van de zadelneus: de zadelneus is altijd horizontaal tot licht naar boven gebogen. Wij raden aan, met als doel het comfort te verhogen, om de zadelneus licht omhoog te monteren.

  Aanbevolen zadelhoek
Comfortabele hoek

 

 

3. Zadelterugstand

Wij raden aan om het zadel iets verder naar voren te monteren dan je gewend bent. Zorg er altijd voor dat de zitbotjes op het getrapte zadel op het brede gedeelte op de achterzijde komen. Op ERGOWAVE en ERGOLUX modellen is dat op het middengebied. We raden aan om zadelpennen te gebruiken zonder offset.

  Standaardzadel - positie zitbotjes
SQlab step system zadel - positie zitbotjes
SQlab ERGOWAVE/ERGOLUX zadel - positie zitbotjes

 

Zadelklemming

  Let op: Het zadel mag nooit op de klemming helemaal naar achteren geschoven worden. Door de hefboomwerking kan u daarmee de rails beschadigen. Let ook op de, door de zadelpenleverancier aangegeven, torsie. De klemming op het zadel moet minimaal 35mm zijn.

 

Meer info?

Wil je meer weten over het monteren van je zadel? Bekijk dan de video hieronder!

 

Terug naar boven