• Home
  • SQlab blog
  • Ergowave, active, M-D Line? SQlab zadeltechnologieën uitgelegd!

Ergowave, active, M-D Line? SQlab zadeltechnologieën uitgelegd!

op November 01, 2022

SQlab Zadel Technologieën

SQlab heeft verschillende technologieën ontworpen zodat de zadels precies de juiste ondersteuning geeft. Je kunt aan de naam zien van welke technologie er gebruik wordt gemaakt, zoals SQlab 6OX Infinergy® Ergowave® Active 2.1. Je zit het in elke product terug. 

Maar wat betekenen al die technologiën precies? Hieronder leggen we uit wat ze doen:

Ergowave: dit is de getrapte vorm van het zadel. Deze vorm zorgt voor meer ondersteuning van de zitbotten en drukvermindering bij de gevoelige delen. Daarnaast zorgt het voor een efficiëntere en sportieve houding op de fiets en is dus zeer geschikt voor de mountainbike en racefiets.



Ergolux: dit is de comfortvariant van Ergowave. Meer padding en perfect voor fietsen met een rechte of licht sportieve fietshouding. Het kuiltje zorgt voor extra drukvermindering van de gevoelige delen en de ventilatiegaatjes voor extra comfort tijdens lange ritten. Dit zadel is ook zeer geschikt voor mensen met pijn in de zitbotten. 



Active: Deze technologie zorgt ervoor dat het zadel meebeweegt met de natuurlijke beweging van het bekken tijdens het trappen, waardoor deze voldoende vrijheid heeft om te bewegen. Het trappen is hierdoor minder vermoeiend is. Er zijn verschillende soorten Active systemen. Bij het systeem met de elastomeren, te vinden bij de sportieve zadels, is de mate van beweging in te stellen.



Infinergy: Dit is een speciaal soort schuim dat ook in hardloopschoenen wordt gebruikt. Het is robuust, bijna onverwoestbaar en ontzettend comfortabel. Omdat het snel terugkeert in zijn originele vorm, is dit ideaal wanneer je off-road wilt gaan fietsen.



M-D Line: Deze zadels zijn ontwikkeld om de ideale drukverdeling over het zadel te creëren. M-D Line staat voor Maximized Dip en is voorzien van een enkele verhoging aan de achterkant. De verhoging verdeelt het lichaamsgewicht over de zitbotten en zorgt voor extra ruimte, wat de druk bij het perineum aanzienlijk verlicht. Ook voor mensen met last van het startbeen bevelen we dit zadels sterk aan. Deze zadels zijn ook uitstekend geschikt voor zwaardere mensen en mannen met een vergrote prostaat.

Terug naar boven