• Home
  • SQlab blog
  • Lokaal geproduceerd: SQlab komt met nieuwe "Made in Germany" producten!

Lokaal geproduceerd: SQlab komt met nieuwe "Made in Germany" producten!

op December 22, 2020

SQlab introduceert: de nieuwe “Made in Germany” productlijn! Deze productlijn staat helemaal in het teken van lokaal geproduceerde producten. Samen met automotive leverancier Oechsler kan SQlab nu ook lokaal produceren. Dat betekent niet alleen dat er minder transport nodig is, wat natuurlijk beter voor het milieu is, maar ook dat het productieproces veel efficiënter én schoner zal zijn. De productlijn houdt zich namelijk strikt aan de strenge Duitse richtlijnen voor schadelijke stoffen.

Bij de nieuwe “Made in Germany” serie staat productie, kwaliteit en levensduur duidelijk voorop. Het eerste zadel in deze serie is de 6OX Infinergy ® Ergowave ® Active.

Het allereerste "Made in Germany" zadel

Het 6OX ERGOWAVE® active zadel bestaat al 2 jaar, maar niet in deze versie: Made in Germany. Het bijzondere aan de nieuwe 6OX Infinergy ® ERGOWAVE® active „Made in Germany“ is het schuim van het zadel, dat niet gemaakt is van klassiek PU-schuim, maar van het BASF Infinergy ®, dat ook wordt gebruikt in hardloopschoenen.

BASF Infinergy ® is zeer robuust en brengt comfort naar een geheel nieuw niveau, vooral wanneer je de onverharde paden wilt opzoeken. De zadelhoes wordt niet over het volledige oppervlak van het zadel getrokken zoals bij klassieke zadels. Er zijn alleen "tapes" aangebracht op de belangrijke plaatsen.


Perfect voor lange en steile beklimmingen

De 6OX is het perfecte zadel voor lange en steile beklimmingen op de e-MTB en biedt de optimale verlichting, ook op fietsen zonder motor. Dit komt door de specifieke zadelvorm die SQlab gebruikt: de getrapte vorm, aangegeven door de term Ergowave. Hierdoor hoef je geen energieverslindende houdingen meer in te nemen en kun je alle energie gebruiken om lekker door te trappen.

En de 6OX Infinergy ® ERGOWAVE® active „Made in Germany“ is nog eens extra comfortable vanwege het goed dempende schuim waar het zadel van gemaakt is.

De Active functie van SQlab zorgt ondertussen voor een soepele rug. Deze functie zorgt er namelijk voor dat het zadel meebeweegt met de trapbeweging, waardoor je rug in beweging blijft. De sterkte van deze demping kan worden aangepast aan het lichaamsgewicht en van zeer beweeglijk tot bijna vast met behulp van de drie meegeleverde elastomeren.


De perfecte pasvorm voor dames en heren

Het is geen geheim meer: een zadel moet passen als een paar schoenen! Als een zadel te smal is, wordt druk uitgeoefend op plekken waar dat niet hoort. In 2002 was SQlab de eerste zadelfabrikant die een systeem uitvond om de afstand tussen de zitbeenderen te meten en de optimale zadelbreedte te berekenen. Alle SQlab-zadelmodellen zijn nu verkrijgbaar in maximaal vier verschillende breedtes. Dit garandeert dat de zitbotten precies op de juiste plek zitten. Dit is de enige manier om het gevoelige perineale gebied bij mannen en de meestal dieper gelegen schaamboog bij vrouwen te verlichten.


Nieuwe zadel wordt verwacht in april

De nieuwe 6OX Infinergy ® ERGOWAVE® active zadel „Made in Germany“ wordt vanaf april verwacht en zal verkrijgbaar zijn in vier verschillende breedtes (13, 14, 15 en 16 cm).

Ondertussen hebben we wel het ‘reguliere’ 6OX zadel op voorraad. Klik hier om hem te bekijken!

Terug naar boven